15 februari 2015
12:15

Kungsängens IF

Referat: Bele Barkarby IF IBF - Kungsängens IF

Söndag, solen skiner och man tycker att det borde gå att få ihop 2 startande femmor utav vår 33-mannatrupp. Bokat.se meddelar dock att så inte är fallet utan på morgonen har alla utom 8 spelare tackat nej. Nyförvärvet Tobias har rätt prioriteringar och blir spelare nummer 9. 20 minuter innan matchstart har vi en femma och målvakt och Tobbe sätter lite nerv genom att dyka upp 30 sekunder efter matchstart. Han hävdar att matchen startat en minut för tidigt vilket nog kan stämma.
Efter lite bollrullande mellan lagen kommer ett felpass från KIF i tredje matchminuten, den går direkt på Vestans blad och han avslutar i mål utan att tveka. Efter sex och en halv minut får den tillresta publiken (11 st) se en riktig TV-räddning av Martin som slänger sig till höger och får upp benet (helt enligt instruktionerna i DVD:n Innebandymålvakten) och KIFens skott träffar foten! Det måste helt enkelt sätta sig i huvudena på det vita laget.
Tobias har en del vassa chanser och kan efter 09:42 passa fram till Ahlstrand som sätter 2-0 med ett dragskott från mitten. Fem minuter senare är det dags för nästa assistpoäng när han lägger en knivskarp långpassning till offsidelöpande Uffe som kan avsluta kliniskt till 3-0.
Eftersom 3-0 är ett bevisat dåligt resultat i periodvila får vi lite hjälp av KIF. En stunds Belepress i KIFens zon resulterar i att de snor bollen och kontrar. Eftersom hemjobbet bestod i att följa bollen med blicken kunde de stänka in 3-1 ensam mot Martin.
I början av andra kommer KIFen fria och träffar stolpen, den kan ha snuddat Martin också. Strax därefter ökar vi dock på när Ahlstrand hittar Uffe vid bortre som avslutar i mål, 4-1. Därefter följer en längre period av press från det svarta laget, KIF snor dock bollen till slut och kan kontra. Ett antal pass och ett räknefel senare stänker KIF in 4-2. Ska man behålla kommandot är det viktigt att svara och det gör vi efter endast 16 sekunder. Vestan laddar ett slagskott från blå och det är en riktig raket – om KIF-målisen hade fått handen på den hade han förmodligen fått bryta matchen! I slutet har vi kommandot och publiken noterar ett antal skott från Uffes klubba som samtliga sveper förbi strax utanför målramen, utom i 39:e matchminuten när han flyttat sig närmare mål och därmed låter geometrin göra jobbet, 6-2.
Efter den andra periodvilan har KIF bestämt sig för ett sista försök, efter 48 sekunder rundar de mål, får kliva in framför ganska ostört och kan skicka in 6-3 i bortre krysset. 6 sekunder senare får de ytterligare ett avslut som studsar i ribban, ner på mållinjen och ut. En minut senare när jag sitter och uppdaterar IBIS hör jag ett skott, en studs i målvaktskläder och en visselpipa. Jag noterar att alla spelarna befinner sig på Kungsängens planhalva och noterar 7-3 på domarens instruktion. Efter detta följer 8 minuter Hawaii och vi får vrida fram klockan till den 17:e matchminuten för att hitta något att skriva hem om. Johan Lund börjar från eget mål, dribblar av några forwards, hittar ingen att passa utan driver vidare för att en minut senare tröttna på medspelare som likt jag är ganska stillasittande och lastar bollen mot mål, 8-3!
Skotten: 26-26 (14-11, 6-10, 6-5)
Martin: 88% (SSL-klass!)